- INTUISJON
 -
Intuisjon:

Det å gi et godt første inntrykk av seg selv til andre, er veldig viktig.
Det åpner opp dine muligheter og lar deg formidle noe som skaper interresse og tiltrekning hos andre.

Noe vi mennesker er eksperter på, er å vri på første-inntrykket vi får fra fremmede. Vi ser med engang etter feil hos vedkommede. Deretter begynner vi sakte men sikkert å godta at personen ser sånn ut og er sånn. Alt dette skjer lynraskt oppe i hodene våre. Dette kalles for intuisjon.

Dette er nok en forsvarsstilling som vi har instinktivt i oss, men den kan være hemmende for våre møter med andre mennesker. Vår forhånds-dømming kan ta så til de grader feil, og gi en skjebnesvanger mottakelse for den det gjelder.

Et utmerket eksempel på en slik framstilling er sang-programmet, der Susan Boyle trådde opp på scenen i "Britains Got Talent 2009".
Man kunne lett se forhånds-dømmingen mot henne, folk i salen skjærte grimaser, ristet på hodet og snakket nedlatende om henne. Som om de kjente henne fra før av. Det viste seg etterhvert at hun ble elsket av alle for den praktfulle stemmen hun hadde. På fag språket er dette å være inkognitiv.Dette er et svært interressant tema som bør komme tydeligere frem i samfunnet. Har vi en slik oppfatning av våre medmennesker, at om de ikke ser ut som oss selv, så kan de ingenting? Det er mange eksempler på personer i media som har blitt nærmest trakasert for sitt utseende, f.eks Kurt Nilsen, som ble kalt for Hobbit o.l., men når de viser talentet sitt så blir de plutselig elsket.
Kan ikke folk prøve å være litt mer mottakelig og forståelsesfull enn dette på forhånd.

Dette viser hvor blokerte vi mennesker er til å sanse og bruke våre sanser riktig. Slik er det med healing også, eller den alternative behandlings-metoden. Folk flest er så til de grader blokerte, og har jante-loven nærmest som sitt levebrød. Media fremtoner det slik at om du ikke har utseende med deg, så "kan du ingenting". Og kan du noe, men ikke har utseende med deg, så er det plutselig snakk om et mirakel.
Det er etter min mening helt absurd at det er slik. Nå må vi kaste fordømmingen vår og komme oss ut av vår lille ego-tripp. Tenk på mobbing foreksempel, der ute er det mange mennesker som ikke tørr å stå frem med sitt talent, fordi de er forhånds-dømt av samfunnet. Dette gjelder i alle samfunnslag. De blir dømt på samme måte som Kurt Nilsen og Susan Boyle. Men egentlig er de nok ti ganger bedre enn deg og meg.

Vi som siviliserte dannete mennesker, bør stå opp og åpne for dialog i samfunnet om dette viktige temaet, mange liv kunne blitt "reddet". Det vi mennesker ikke er klar over er at vi skader oss selv når vi skader andre. Dvs. at vi blokkerer for våre følelser for andre mennesker, men samtidig blokkerer vi for våre egne energistrømmer i kroppen vår. Dette tror jeg fremskynder psykiske lidelser på sikt, slik som stress, angst og deprisjon, som igjen slår ut i betennelser og diverse plager og sykdommer.

Det er egentlig ikke de vi forhåndsdømmer som trenger hjelp, men de andre. De dømmende trenger hjelp!!!
Og det kan starte med at vi åpner oss selv for omverdenen, og aksepterer at vi alle er ulike men også unike. Alle mennesker har en plass, og sin plass i samfunnet. Alle er her på Jorden i sin unike sammenheng. Vi har alle samme basis DNA, vi har hud på kroppen, vi har et hjerte. vi er alle likeverd. Ingen er bedre eller dårligere. Vi er alle èn rase. Så la oss slippe våre hemninger å se litt mer optimistisk fremover. Uten alle disse blokkeringene som vi stenger oss inne i, så ville samfunnet og verden gjort et hopp 100 år fremover i tid på brøkdelen av et sekund.

Tenk på det, neste gang du ser noen for første gang.


Webside drives av  Vistaprint