- APOSTLENES GJERNINGER
 -
Apostlenes Gjerninger 8, 18
Men da Simon så at Ånden ble gitt ved at apostlene la hendene på dem, tilbød han dem penger og sa: «Gi meg også en slik makt, så den jeg legger hendene på, kan få Den hellige ånd!»  Men Peter sa til ham: «Forbannet være både du og pengene dine, du som tror at du kan kjøpe Guds gave for penger!  Du har ingen arvelodd eller del i dette, for ditt hjerte er ikke oppriktig mot Gud. 22 Omvend deg fra denne ondskapen din, og be til Herren, så kanskje han vil tilgi deg det du tenker i hjertet.  For jeg ser at du er full av bitter galle og lenket til ondskap.» 24 Da sa Simon: «Dere må be til Herren for meg, så jeg ikke skal bli rammet av det dere har sagt.»

<Apostlenes Gjerninger 5, 12.>
Tegn og under
Ved apostlenes hender ble mange tegn og under gjort i folket. Alle holdt trofast sammen i Salomos søylehall.
Ingen andre våget å slå seg sammen med dem, men folket satte dem høyt.
Stadig flere trodde på Herren og ble lagt til dem, både menn og kvinner i stort antall.
De bar også syke ut på gatene og la dem på senger og bårer, for at i det minste skyggen av Peter kunne falle på noen av dem når han gikk forbi.
16 Det kom også mye folk fra byene rundt Jerusalem. De bar med seg syke og folk som var besatt av urene ånder, og alle ble helbredet.

Apostlenes Gjrninger 8, 5
 Filip kom ned til hovedstaden i Samaria, og der forkynte han Kristus.  6 Og alle som en fulgte oppmerksomt med når de hørte Filip tale og så de tegnene han gjorde. For mange hadde urene ånder som fór ut av dem med høye skrik, og mange lamme og halte ble helbredet.

Apostlenes Gjerninger 8, 14
 Apostlene i Jerusalem fikk nå høre at Samaria hadde tatt imot Guds ord, og de sendte Peter og Johannes dit ned. 15 De kom ned og ba for dem, slik at de skulle få Den hellige ånd.

Slik er det i våre liv, ingen kan si med 100% sikkerhet hvordan dagene deres blir. Vi er avhengig av ytre påvirkninger i smått og stort for at dagen skal fungere perfekt. Bussen må komme tidsnok, frisørtimen på passe inn med parkeingsbilletten, taxituren må komme uhindret til flyplassen, slik at dine kalkulasjoner om å rekke flyavgangen holder akkurat. Slik er våre liv. Vi er opptatt av at alt må klaffe for at våre liv skal gå slik vi hadde tenkt.

I
vitenskapen kalles dette for det paranormale.
Evnene kan utvikles i raskt tempo når de praktiseres i daglig anvendelse.

Verden slik den er idag er opptatt av å bevise ting. Alt skal være håndfast og kunne dokumenteres.
Det som kan bevises om man skal kalle det for det, er at det er fullt mulig å finne plager og sykdommer på folk bare ved å
være i nærheten av de. Man tror det ikke før man får se det, er det noe som heter. Det er altfor lett å sitte hjemme å gjøre seg opp en negativ mening og forhånds dømme det man selv ikke tror på. 
 
Om et menneske blir hjulpet er det som betyr noe.
 For de av befolkningen som er Kristen, har Bibelen og Guds ord å se til. Der står det om Nådegaver, som Gud gir til enkelte mennesker i nåde.  Nådegaver er av den art som vitenskapen kanskje ville si var paranormale krefter. Men hva er så paranormale krefter? Det vitenskapen ikke kan gi forklaring på, blir bare kalt for noe og ferdig med det. Kan noen forklare hva en tilfeldighet er, og hvorfor de oppstår, eller en UFO (uidentifisert flygende objekt)  Disse fenomenene som tilfeldigheter, ufo osv. Får ingen reelle navn. De blir liggende som en pause knapp på en DVD spiller. Uansett, Helbredelse og åndeutdriving er dokumentert i Bibelen, det er øyenvitner og forklaringer i rikt monn (for de som tror da).

Også har vi nå endelig fått flere tv kanaler som sender programmer om det overnaturlige og intuisjonens mystiske verden. Jeg synes det er fint at påståtte klarsynte får vise frem sine evner, det burde gi ennå mer bevis på at det finnes mer mellom himmel og jord enn bare det vitenskapelige "ta og kjenne på" prinsippet. For også Gud er en ånd, og 6,5 av 7 milliarder av jordens mennesker tror faktisk på en Gud, og dermed en ånd.


Webside drives av  Vistaprint